miércoles, 9 de abril de 2014

RESUM CURS D'ALPINISME ALS PIRINEUS

El passat 15 i 16 de Març, varem realitzar un curs que per alguns era de gran motivació, per anar un pas més enllà en aquesta passió nostra, que hi es la muntanya. Un punt que ens endintre dins de la muntanya hivernal.
La experiència fou en marc idíl·lic, al paratge de sant Maurici,  refugi d’Amitges, famós per pertànyer entre altres als “Carros de Foc”. Aquest ens guardava de les inclemències, que van ser poques ja va fer un temps meravellós, aquest temps no ens va ajudar al curs, ja que la neu era molt tova.
El curs va ser realitzar per dos guies altament qualificats com va ser el Jordi Rovira i la Míriam Marco, els quals tenen uns currículums muntanyencs, que fan gots. I que en tot moments es vam “amoldar” a nosaltres, en explicacions i tècniques. Anant més enllà del que el curs es preveia.
Varem veure tècniques de progressió, autodetencío, estudí de la neu i les allaus, així com el us del ARVA, imprescindible per trobar als accidentats. Gracies a la motivació per voler aprendre aconseguirem fer reunions i “ensambles” (fins i tot segurs), ja que els vam contrastar.
Tot i açò donar les gracies, al Quique per les gestions, al Centre per la subvenció i als Guies per la actuació. Fins la propera, salut i muntanya.
Juan Calonge.

No hay comentarios: