jueves, 28 de marzo de 2013

RESUM CURS RENDIMENT EN ESCALADA



El passat cap de setmana  Dissabte 23 i Diumenge 24 la Secció d'escalada del Centre Excursionista Contestà, vam organitzar un curs d'iniciació al RENDIMENT EN ESCALADA, és a dir, un curs per saber com poder entrenar de forma ordenada .

Aquesta iniciativa va ser ben acollida per la comunitat escaladora i hi van participar escaladors vinguts de diferents parts de la nostra província i de la veïna. El perfil del participant va ser variat, des del  veterà  amb anys d'octau-gradista als seus tendons, com David Vilaplana “ El Lagarto”, fins l'escalador novell amb ganes de millorar  en aquesta activitat.  Un total de 37 participants i una participació femenina que no està mal amb huit noies.

La part teòrica es va desenvolupar a la seu del CEC, una cosa impensable fa deu anys doncs a l'antiga seu no hi haguérem cabut. Recordem que enguany estem de dècim aniversari a la seu actual.  La part pràctica, i degut al gran nombre d'assistents, es va partir en dues sessions, dissabte tarda i diumenge matí, a la sala de bloc  “La Nau”.
A l'acabar la part teòrica es va realitzar entre els assistents, el sorteig d'un pack de productes gastronòmics artesanals i material esportiu cortesia de Trail&Climb.

Aquesta no és una iniciativa nova en quant a formació d'escaladors, cal recordar que des de gener del 2012 hem realitzat cursos per a quasi tots els gustos, iniciació a l'esportiva, escalada artificial, progressió en paret nivell 1, autorrescat en roca i aquest últim d' entrenament.

Agrair la tasca realitzada per Raúl Satorre, per haver posat a la nostra disposició els seus coneixements en la matèria. Recordem que és llicenciat en Ciències de l'Activitat  Física i l'Esport, Entrenador Superior de Natació, Entrenador Nacional d'Atletisme i Màster en Psicologia de l'Esport entre altres.

Agrair a Silvia Botella el seu treball de fotografia i disseny de la cartellera, que no ha passat desapercebut per ningú dels assistents al curs. Sabíem que no defraudaria.

Gràcies a tots els nostres col·laboradors:  TRAIL&CLIMB,  ALTITUT Treballs Verticals, LA NAU Sala de Bloc, TOTEM Escalada i Muntanya, i especialment a l'AJUNTAMENT DE COCENTAINA, per haver-nos facilitat el mobiliari per la teòrica.

Un agraïment també per a Marcos Palacios per ajudar-nos amb l'enquesta, que hem passat als participants al curs amb el fi de millorar en les properes  activitats.

UNA SALUTACIÓ A TOTS I TOTES, I, BONES ESCALADES!