lunes, 27 de febrero de 2012

PLA DE LA CASA



 Este setmana hem tornat a la Serrrella, per una zona que desconeixia, i això que esta al costat de casa.
Com és habitual sobre les 7'30 h. hem eixit del centre, per a anar-nos-en fins a Fageca.
 L’excursió de hui ens portara, fins a la cima del pla de la casa. La pujada ha sigut un poc dureta, però molt vistosa.
Hem esmorzat en la cava, que hi ha davall del pic. I la baixada l’hem fet per una canal, que li ha donat, un puntet d’interés i emoció a l’excursió. Bé i desperquè d’abaixar este pas, ja ens hem relaxat i hem anat, tranquil·lament, cap als cotxes, arribàvem sobre la 13'00h.
 Bé i com pareix que el fred ja se n’ha anat, esta setmana ja s’han vist mes excursionistes, amb ganes d’aventura, així que animar als que s’han quedat a casa i vos esperem la pròxima setmana.


sábado, 25 de febrero de 2012

JORNADA PORTES OBERTES ESCALADA



Hui hem tingut una jornada de portes obertes, de la secció d’escalada. Hem quedat a les nou del matí en el C.E.C., però és veu que açò de escalar i matinar no és compatible.....
Érem cinc persones, a eixes hores tan intespestives, i ens hem pujat al sector de la cova del balconet. Abans d’esmorzar hem equipat unes quantes vies, i després ens n’hem anat a per l’aigua sal i els bocates.
 Be el matí ha anat passant i prop de les dotze, ja érem un bon grup de participants, clar es és que a les nou on anem, si inclús no han posat ni els carrers.
Entre rialles i bon ambient hi ha passat el matí, i sobre les dos hem donat per conclosa l’activitat, amb un bon sabor de boca i amb ganes de tornar a repetir.

jueves, 23 de febrero de 2012

CURSET ESCALADA



HOLA A TOTS!!!

Com havíem anunciat a principi d’any, tenim previstos alguns cursos de formació per escaladors . El primer, el de iniciació a l’escalada esportiva previst per a gener, va finalitzat el dissabte 4 de febrer amb una setmana de retràs per la pluja de la setmana anterior. El nombre de participants a sigut baix, tan sols dos. La quantitat ha sigut contrarestada per la qualitat dels participants, hem segut pocs, però bons.
Desprès de 14 anys pot ser que tornem a tenir joves promeses. Sols el temps ho dirà, de moment se’ls veu amb ganes. Recordem que fins avui l’escalador mes jove era “un tal” Jose Hipòlit Pasqual Sempere, mes conegut com “Pepet” amb una edat de 30 anys. No esta mal,eh? El curs ha sigut impartit majoritàriament ,al rocòdrom del poliesportiu de Cocentaina, on s’han realitzat unes petites actuacions per condicionar les instal•lacions a les necessitats d’aquest curs. L’ultima sessió (ben fresqueta) l’hem realitzat al barranc dels tarongers, sector patiràs, a Ontinyent.” Desde luego” que el dia de la sortida el nom del sector no podia estar més encertat, que rasca a primera hora maxo! Encara que quan va entrar el sol vam estar ,ole!
En breu tindrem noticies de les dades del curs de INICIACIÓ A LA VIA CLÀSSICA, i els seus continguts, estigueu pendents de les actualitzacions al blog. Aquí unes fotos del que a sigut el curs i les novetats al rocòdrom.
Saluts a tots i, “a tibar”!!


lunes, 20 de febrero de 2012

INTERCOMARCAL DE CANALS + "CABALGANDO"



 Hola amics, esta setmana ens n’hem anat fins a la localitat de Barxeta, per a celebrar la marxa intercomarcal de Canals.
Organitzada pel centre excursionista “Avant la Costanera”. Com tots els anys, este centre prepara marxes que no deixen indiferent a ningú.
 El traçat triat per a esta ocasió, ha sigut un recorregut amb prou “puja i baixes” que han anat fent mossa en els participants......
Al final de les fotos preses ahir, veureu que hi ha unes poques titulades “Cavalcant”, eixes fotos van ser preses el dissabte, en una cresta …....
Com sempre si algú vol descarregar-se la ruta o obtindre mes dades sobre l’activitat, punxar en la pestanya Tracks, i accedir a la ruta.

domingo, 19 de febrero de 2012

PROJECCIÓ AUDIOVISUAL+ESCALADA AL BALCONET


El pròxim divendres 24 de febrer a les 21h en el cec, tindrem la projecció a càrrec de Miguel Angel Vilaplana ,“ Vila”, del audiovisual sobre escalades a Taghia. Aquesta projecció esta dins de la jornada de portes obertes de la Secció d’ Escalada, hem atalentat a la nit del divendres el audiovisual per a que l’autor , director, productor, editor... del film puga estar present, l’home te que fer feina el dissabte, que estrany sona! Algú que treballa! Rrecordar-vos a tots que l’endemà dissabte escalarem al Balconet o Cova dels coloms, vos esperem, si passeu pel centre el divendres podrem quedar per completar els cotxes, Saluts!

sábado, 11 de febrero de 2012

ASCENSIÓ A LA SAGRA



 Hui ens hem desplaçat fins a la Pobla del senyor Fabrique, amb la intenció d’ascendir al pic Sagra de mes 2300m. Esta era la primera ocasió que féiem esta ascensió hivernal, com a activitat oberta de centre.
 No sabíem molt bé la resposta de la gent, que per cert ha sigut molt bona. Érem prop de 30 participants, encara que en les fotos només vegeu a uns pocs, això són malastrucs d’anar les dos càmeres juntes, i el grup molt partit.
Hui comptem amb les instantànies de Sandra Lopez.
 L’eixida l’hem efectuat les cinc quasi en punt, i hem arribat als tossals de La sagra, sobre les 8'15h. Cal tindre en compte, que ens hem fet un cafenet abans d’arribar. Bo a lo que anem, no mes arribar ens hem equipat per al va fregir que cap a, -4 C. això en els cotxes, segons ens han dit en la cima estàvem a -7C i amb una sensació tèrmica de -25 C, esta ultima informació no la puc assegurar, ja que el dispositiu amb què s’ha mesurat, no conec la seua fiabilitat, però el que si que puc dir-vos és que “dalt feia un fred de l'os.....”.
 Com he dit abans l’ascens, a esta cima a sigut un poc fraccionat per grups, amb la qual cosa hi ha hagut companys que només els hem vist al principi i al final de l’activitat.
 I per a no allargar-me mes, només dir-vos una cosa, “estó pa riba y despues to pabajo” .
AHH !!! se m’oblidava el mes important, el menjar ha sigut en un meravellós bar llamdo El Pont, on hem recuperat el que sua i mes a base d’embotit i cansalada........ Un dia meravellós amb final feliç que és el que compta.
Espere tornar a veure-vos prompte.

I com sempre podeu obtindre mes dades tecniques de l'activitat a la pestanya de tracks.




lunes, 6 de febrero de 2012

MARXA INFANTIL A CARRICOLA



 Hola a tots ha arribat la tercera activitat del cap de setmana, la marxa infantil a Carrícola, les fotos són de Polit Camallonga i de Emilio Dominguez.
Ahir diumenge a les 9'00h. Ens reunim en el centre per a anar fins a Carrícola, lloc on s’anava a celebrar la primera marxa infantil de l’any.
 Allí estaven esperant-nos els amics del centre excursionista d’Atzeneta d'Albaida, que ens van fer de guies i amfitrions, des d’ací donar-los les gràcies. L’excursió és va dividir en dos parts, una pel barranc del castell, arribant fins al mateix i visitant-ho per dins. Pel camí vam anar veient els figures i pintures que artistes de la zona han exposat per la senda.
 L’altra part de l’excursió, va ser per la zona del riu de Carrícola, recorrent els arcs que han restaurat i que antigament servien per a passar l’aigua pels barrancs i salvar l’oreografia del terreny, en esta zona també hi ha figures exposades. El matí és va passar entre rialles i fotos divertides.
La meteo va ser bona i és va posar a ploure quan estàvem arribant als cotxes.
 Espere que hàgeu disfrutat de l’excursió i fins a la pròxima.


domingo, 5 de febrero de 2012

JORNADES DE GERMANOR AMB XABIA I GATA



Esta setmana hem organitzat un cap de setmana de germanor, amb els centres de Xabia i Gata.
 Les activitats s’han celebrat, en el refugi dels Foietes. En la vesprada del dissabte es va donar la benvinguda i recepció, als participants. Es va montar alguna tenda, encara que van ser les mínimes, pel fred que feia. Despres d’estar tots instal·lats en les tendes i els altres dins del refugi, es vam possar a sopar.
 El sopar va ser una olleta feta per Mª Angeles, i com sempre la nostra magnífica cuinera, no defraude.
Fent una meravellosa olleta, ajudada pel seu marit Domingo. Entre rialles i cullerades a este magnifique plat va anar passant la nit. Despres del sopar es va fer entrega a Esteban Faus i Óscar Miró, d’un record per fer la revista Sagrantana.
Bo despres d’este xicotet sobresalt, vam passar la pel·lícula de la Tinença de Benifassa. Entre rialles la nit se va anar tancant i vam donar per conclosa la velada. La nit ha sigut diferent per a cada participant, alguns valents han dormit en el carrer, baix de la pergola. “Inclús queden hòmens dels d’abans, que no li temen al fred, o si, però no ho diuen”. Altres han dormit dins en principi mes acollidor i calent, però a l’estona de gitar-se algú va posar la primera simfonia de roncs i no l’ha llevat fins que s’ha despertat este matí.
Sobre les 7'30 hamos començat el desdejuni, amb coca, timonet i altres. A les 8'30 h. hem eixit amb un sol meravellós, cap al mas de Prats. Hem almorzat en dit paratge i han començat a aparéixer núvols, que despres ens portarien una grat sorpresa, una bonica nevada que ha conclòs amb tres o quatre centímetres de neu en el refugi.
El matí ha sigut divertid i com he dit abans la neu li ha donat eixe “puntet muntanyenc” a la jornada. Ens acomiadem fins l'altra.


AMB ELS AMICS DE LA SERRA D'ESPADA



 Hui han vingut a visitar-nos i a conéixer les muntanyes que ens rodegen els amics de “l’Associació d’amics de la Serra d’Espada”.Sobre les 9'30 h. hem arribat a Sant Cristòfol, on hem deixat l’autobus, amb el qual han vingut des de Castelló.
L’excursió ens portar fins a Agres, però abans d’arribar a la dita població, passarem per alguns dels llocs mes emblemàtics i bonics de la serra de Mariola. El primer paratge a visitar i la primera parada seran els huit piletes, on esmorzem i fem una presa de contacte amb la Mariola. Despres de l’esmorzar comencem a xafar neu, condició que ens acompanyara practicament tot el dia. A l’altura de la font de Sanxo, ens partim en dos grups els mas arriscats pugen al Montcabrer, per una delicada senda amb gel que portara algun esglai que un altre. I l’altre grup ens n’anem a la cava arquejada d’Agres, pel Mas de Llopis. Esta senda esta també nevada però menys perillosa que l’anterior. Sobre les 15'00 h. ens reunim tots en la cava d’Agres per a menjar i començar a baixar cap a la cava del senyor Miguel.
Sobre les sis, l’activitat s’acaba, amb una bona sensació.

jueves, 2 de febrero de 2012

NEU A MARIOLA




Hola amics, hui vos portem unes fotos, que ha fet este matí nostre company Alfons, en la serra de Mariola. Aprofitant la primera nevada i un dia de festa.